PuBLISSity

Wat valt op als we kijken door een groene bril naar hoe er in gangbare en alternatieve media wordt gesproken en geschreven (in woord en beeld) over de ontwikkelingen in “de natuur” en “het milieu”?

Worden we overspoeld door een groene golf? Is biologisch nog wel zo logisch? Moet eko nou werkelijk hip, spicy en sexy zijn of worden opgepimpt? Waarom toch keer op keer afgeven op geitenwollen sokken? Hoe zit het met onze schatplicht? Verdienen de pioniers van weleer en bronnen van inspiratie niet juist ons respect? Welke koersen worden er eigenlijk gevaren als het roer omgaat? Gaat die transitie naar een groenere wereld dan over rechts, links of door het vrije midden? Verdampt de trend of ontwaakt er werkelijk een nieuw bewustzijn in de wereld?

Ik weet het niet, maar hoop door mijn constructief bedoelde bijdrage als groene geus en vooral met Ekosofia een steentje bij te dragen.

Ekosofia op Deniesa Symposium tijdens Landjuweel op Ruigoord. 13 augustus 2011

Ik was uitgenodigd om op het door stichting Deniesa georganiseerde Novaglobe symposium kort te spreken over Ekosofia. Het thema van de dag was “Van gevestigde orde, naar nieuwe orde/oorden”. Kijk op de YouTube site van Deniesa/Novaglobe voor de video opnames van de andere sprekers die dag. Hieronder die van de groene geus:

Het was alles bij elkaar een hele ontspannen en geslaagde middag en voor mij een goede oefening om eens in het Engels te spreken. Zie dat ik nog een hoop te leren heb, maar het is een okay pitch geworden en een aardig filmpje. PuBLISSity, puBLISSity, PuBLISSity!

Ekosofia als eerste project in het Duurzame Koffertje. 6 juni 2011

Dit voorjaar is Project Ekosofia in de Hortus van Amsterdam als eerste project ingediend voor de landelijke prijsvraag Duurzame Dinsdag, die dit jaar voor de dertiende keer wordt georganiseerd. Het was een eer om voor het van start gaan van de wedstrijd te worden uitgenodigd en het geeft naast de aandacht voor het project ook kans op het groeien van het Ekosofia netwerk. In dit filmpje van het IVN licht algemeen directeur Jelle de Jong de competitie van Duurzame Dinsdag toe.

Op 6 juni ging de prijsvraag voor het Duurzame Koffertje van start en ook daar had ik de eer om Ekosofia als eerste te mogen indienen, dit keer in het Provinciehuis in Haarlem. Een kort verslag hiervan is te lezen en beluisteren op de website van RTVH:

http://www.rtvnh.nl/nieuws/57584/Koffertje%20voor%20duurzame%20idee%C3%ABn%20staat%20wijd%20open?sms_ss=twitter&at_xt=4ded38d4431f5759,0

Interview over Ekosofia op Frontier Radio. 20 mei 2010

Gisterenavond was ik te gast bij Jeroen Kumeling in boekhandel Frontier voor het internet radio programma Frontier Radio. Het gesprek is te beluisteren via het archief op Argusoog Radio:

http://www.argusoogradio.org/beheer/archief-mp3-luisterbestanden/light-spirit/frontier-radio-2010/

Interview over Ekosofia in internetprogramma Tero Logika. 17 mei 2010

Gisterenavond was ik te gast in het internet radioprogramma Tero Logika op Argusoog Radio. Het prettig gesprek met gastheer Sebastiaan Bolt is te beluisteren op:

http://www.argusoogradio.org/beheer/archief-mp3-luisterbestanden/tero-logika/tero-logika-2010/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s