Zandsculpturen en Natuurtuinen

Op deze pagina een terugblik op mijn eerste activiteiten als Groene Geus. Kijk op groenegeus.nl voor meer informatie over het organiseren van een zandsculptuurfeestje of het ontwerpen aanleggen en onderhouden van natuurtuinen.

Zandsculpturen voor kleine en grote kinderen. 10 mei 2010

Vandaag op het strand tussen Bloemendaal en Zandvoort heb ik -in de rol van Zand Geus- voor een verjaardagsfeestje een middag zandsculpturen georganiseerd. Na een korte uitleg en het laten zien van wat voorbeelden konden de tien meiden gaan nadenken over wat ze zouden gaan maken en met wie. De ouders en ondergetekende hebben alle spullen naar het strand gedragen, zodat de dames alle ruimte hadden om het kampeer feest af te sluiten met het maken van hun eigen zandsculptuur.

Het weer was gelukkig goed en nadat de vloed de eerste pogingen weer had verslonden hebben we met zijn allen nog een walvis gemaakt…

Natuurlijk kan ik dit ook organiseren voor volwassenen die het kind in zich willen uitlaten en voor een bedrijfsfeestje bij wijze van vrolijke teambuilding…

Neem voor meer informatie contact op via de contactpagina op groenegeus.nl!

Speelplaats kinderdagverblijf getransformeerd o.l.v. de Groene Geus. 5 mei 2010

Vandaag heb ik samen met een groep vrijwillige ouders en groepsleiders de speelplaats van kinderdagverblijf Plancius in Amsterdam getransformeerd. De afgelopen weken heb ik de wensen vertaald in een ontwerp, de benodigde bestellingen gedaan en op deze mooie bevrijdingsdag hebben we met ongeveer twintig mensen in ruim vijf uur de eerste fase van het plan gerealiseerd.

Een groepje ouders heeft het speelhuisje in elkaar gezet en de speeltuin voor de allerkleinsten aangelegd, met houtsnippers, bamboes en een pruimenboompje. De klimplanten die aan verschillende kanten zijn geplant gaan via de pergola de ruimte nog groener maken. Drie groepleidsters  hebben de schutting achterin geplaatst waardoor de babyhoek (links) een windstille plek wordt.

Met verschillende mensen hebben we de stenen die her en der uit het terras zijn gehaald hergebruikt om te stapelen en zo nieuwe borders (rechts) te maken, waarin schaduwminnende kruipers, varens en hop zijn geplant om weer voor een groener beeld te gaan zorgen. Twee vaders en een groepsleider hebben samen de nieuwe poort gebouwd, waardoor deze smalle ruimte al meer windvrij is gemaakt. Met kastanjehouten palen is nog een zogenaamde “zig zag schutting”  gebouwd. Deze wanden maken voor de kinderen een knikkerhoek en kunnen gebruikt worden bij het spelen van verstoppertje. Bovendien breken ze de wind nog meer en maken van de corridor met de zandbak een warme binnentuin.

Het team van Plancius had de ouders enthousiast gekregen om vandaag mee te helpen en heeft gezorgd voor een goede lunch, alles bij elkaar was het een feest om met zoveel mensen samen te werken aan een groenere en interessantere speelplaats voor de kinderen en de mensen die voor ze zorgen.

De Groene Geus frist Amsterdamse binnentuin op met ecokathedrale elementen. 21 april 2010

In het voorjaar van 2010 heb ik mijn eerste betaalde klus als groenvoorziener voltooid. De achtertuin van een yoga centrum in Amsterdam kon wel een kleine metamorfose gebruiken, zie foto. Ik was de gelukkige die daar voor heeft gezorgd. Met een dalende maanbaan heb ik eerst eens flink gesnoeid. De stammen en takken heb  ik kleiner gemaakt en later gebruikt als compost materiaal onderin de borders. Vervolgens heb ik een ontwerp gemaakt om vanuit te kunnen vertrekken en waarin ik ruimte heb gemaakt voor de wortelstelsels van de conifeer en de appelboom. Bij het maken van de borders heb ik de tegels die het terras vormden hergebruikt. Het mos zorgt door de tijd heen dat de rand steeds groener wordt.

Van de rode bakstenen heb ik een “lotus” gemaakt die ook vanzelf verder met mos zal overgroeien.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s