Dr John Ioannidis – Infection Fatality Rate of Covid-19 tends to be much lower than earlier estimates

Dit onderzoek van Dr John P.A. Ioannidis werkzaam aan de Stanford Universiteit staat sinds 14 oktober on-line en is gepubliceerd in het Bulletin van de Word Health Organisation: https://www.who.int/bulletin/online_first/BLT.20.265892.pdf. De Infection Fatality Rate blijkt in het algemeen veel lager dan in het begin van de pandemie werd gecommuniceerd door de W.H.O., die angstaanjagende 3,4%…

Na 61 onderzoeken te hebben bestudeerd is zijn conclusie dat de IFR substantieel kan verschillen per locatie wat een reflectie zou kunnen zijn van de verschillen in leeftijd- en bevolkingsopbouw en andere factoren. De IFR cijfers bevinden zich tussen 0,00% en 1,63% (gecorrigeerd 1,54%). Over 51 locaties was de gemiddelde IFR voor Covid-19 na correctie slechts 0,23%.

Zie hier een kort interview met de onderzoeker op CNN: https://lbry.tv/@NoNewAbnormal:4/CNN-interviews-Dr-John-Ioannidis—covid-is-common-and-mild:3.

Zie hier het al in een eerder bericht gepost uitgebreid interview met Dr Ioannidis, Perspectives On The Pandemic van Journeyman Pictures, 20 april 2020: