Bah Boe Basta!

Nu we meer weten, de economische implosie is ontstoken, armoede en ziekte exploderen, de kloof tussen arm en rijk nog absurder groter is, de curve is afgevlakt en er geen pieken in de statistieken verschijnen na de wereldwijde demonstraties (inclusief gestoorde plunderpartijen*) zouden we toch mogen verwachten dat er ruimte wordt gemaakt voor de bijeenkomst morgen op het Malieveld om de vrijheid (weer) te omarmen? https://viruswaanzin.nl/geen-onderdeel-van-een-categorie/demonstratie-omarm-de-vrijheid-verboden/

* https://bringmethenews.com/minnesota-news/a-list-of-the-buildings-damaged-looted-in-minneapolis-and-st-paul

In dit bericht zet ik voor de laatste keer de pet van Dor van de Braak op want ik heb in alle zeven richtingen genoeg gezien gevoeld en achteruit gegeten, maar ook omdat ik gelukkig zie en hoor op straat dat er steeds meer mensen wakker lijken te worden voor de werkwijzen achter de waanzin. Hopelijk vormen de berichten die ik vanaf 5 mei heb gedeeld een kleine kaleidoscoop met een multifocaal perspectief op de wereldwijd weerzinwekkende “pandemie propaganditis” en vind je een opening van of aanvulling op je eigen kijkkoker. Na drie maanden lang iedere dag vele uren te luisteren naar andere geluiden, tegenlicht te zoeken, de (in)directe gevolgen van deze collectieve nachtmerrie c.q. informatie oorlog waar te nemen heb ik schoon genoeg van de verdeeldheid, de haatzaaierij en de propaganda van de tijdspaarders. Ik ga weer in momo-tijd (monnikenmodus) werken aan mijn hut, stenen stapelen en met zand spelen, maar pas na dat ik de voorlaatste beeldenoogst deel.

Terwijl hier en nu de overheersende angst vooral gaat om het invoeren van de noodwet en -wereldwijd- de verontwaardiging ineens niet meer gaat over de covid-1984- gevangenis maar over de kleur van de jas van de medegevangenen worden mensen in China inmiddels al weer bang (gemaakt) voor de tweede golf, schijnt de tweede lock-down in Bejing te zijn ingezet en lijken de spanningen down-under te kunnen ontaarden in een handelsoorlog. Tegelijk wordt bij ons ook weer de angst voor een tweede golf aangewakkerd… Lichtpunt is dat de noodwet nog niet is verankerd per 1 juli, nu nog van uitstel naar afstel!