A.I. Artificial Impertinence

In mijn vorige bericht over de maatregelen heb ik gezegd dat ik nog een laatste keer additieve perspectieven zou delen, met op mijn geuzenpet de naam Dor van de Braak. Bij nader inzien vind ik de ongekende complexiteit waarin we verzeild zijn geraakt toch te gevaarlijk om te zwijgen. Zo lang we in de mist voor anker liggen blijf ik kritische c.q. stekelige vragen stellen plus creatieve perspectieven posten.

Op vijf mei voelde ik als ekosoof in de dop en bouwer aan een gezonde grassroot tegencultuur de plicht mijn stem te laten horen over de Algo-ritmische Insluitingen wereldwijd en een begin te maken met het delen van Artistieke Intelligentie. Om een beeld te vormen van de jongste loot aan de crisesboom Globalistus Maximus P. kijk en luister ik in alle richtingen en volg ik iedere dag het (inter)nationale nieuws intensief op zoek naar tegenlicht, verbanden, patronen en pareltjes. In mijn subjectieve post plak en knip ik vrij associatief verschillende blikken aan elkaar tot een kleine kaleidoscoop.

Na de opmerking van een lezer dat het eerste bericht heftig was heb ik het en de gerelateerde post de laatste dagen opnieuw gelezen. Ik heb overwogen om al die berichten over de huidige crisis in de prullenbak te gooien en weer onverstoorbaar verder te stapelen en tuinieren. Maar ik vind de quarantaine te heftig  dus blijf deze zwarte hoed toch nog opzetten zo lang de vrijheid onder druk staat. Evengoed heb ik het gifgroene randje van het bericht “Het onnatuurlijke normaal 1+19CoVids” afgehaald. Het was geen bijdrage aan meer vriendelijkheid en vrede dus ik hoop dat de toon nu weer wat meer muziek maakt en aansluit op mijn creatieve, constructieve en speelse manier van waarnemen. In een volgend bericht wil ik naar de crisis kijken door gebruik te maken van Edward de Bono’s concept van de zes kleuren denkhoeden, en van andere creatieve methoden om een nieuw beeld te vormen van een (complex) onderwerp.

Tijdens het teruglezen zag ik verder dat een aantal van de video’s die ik hier heb gedeeld (zoals het gesprek tussen Ab Gietelink en huisarts Rob Elens) door You Tube is gecensureerd! Waarom, het was een ouderwets normaal gesprek!? Blijven ademen, rode hoed af en rustig vragen of nu naast de propaganditis ook censuropia de kop opsteekt?  Hier een recenter gesprek met Elens bij de blauwe tijger en zie de website die hij heeft gelanceerd: https://zelfzorgcovid19.nl/.

Wat is dit, een wurgslang van 1,5 meter of digitale haagwinde? Wordt het nieuwe normaal een steriele langs-elkaar-heen-leving? Architecten die -als een speer- aan de slag gaan om hele steden in te richten op tegennatuurlijke afstand? Waar is het gezond boeren verstand gebleven?

Even de wijze rebellen pet op…

De komplotpet…

De sjamanenmuts…

Dan weer even de groene hoed met de zwart-witte rand op…

Kort nog even de zwarte pet op…

De blauwe pet…

De witte hoed…

En tot slot de gele hoed en/of de witte..

“Tend to the part of the garden you can touch.” Jack Kornfield