Twee decennia bloedserieus over bio…

Deze maand werk ik twintig jaar in natuurvoedingswinkels. Toen ik nog een groentje was beweerde ik stellig dat ik nooit 25 jaar of langer bij een bedrijf zou gaan werken, maar de tijd is gevlogen… Het eko ambassadeurschap heeft me veel geleerd en dankzij een grote cirkel van bijzondere klanten en fijne collega’s was het vooral vaak lachen op de vloer. Gistermiddag viel er een fles bietensap en ben ik symbolisch even gestorven op de werkvloer om na dit bloederig intermezzo herboren door te gaan met “winkeltje spelen”…

20191219_122816

Het geintje kwajongens kon ik goed gebruiken want nadat ik begin juli een dief met een volle tas had betrapt heb ik het werkplezier grotendeels verloren. De dader dreigde me tot twee keer toe neer te steken als ik hem nog verder zou achtervolgen, gelukkig trok hij geen mes maar in de weken daar na is hij nog drie keer in de winkel geweest. Op mijn verzoek hangen er nu extra spiegels in de zaak zodat we beter zicht hebben en ruim een maand terug is de ekokleptomaan opgepakt. Gelukkig is dankzij extra surveillance van politie en de mannen met de bolhoed de rust in de winkel en de straat weer terug gekeerd. Het heeft geholpen om bij Slachtofferhulp de ervaring te delen, net als warme reacties van vaste klanten en het na een maand doorwerken uiteindelijk drie weken thuis zitten en bijslapen. Sindsdien probeer ik wat van de werkdagen te maken, maar “het lichaam liegt nooit”… De tuindagen zijn de beste!

Vanaf februari hoop ik terug te kunnen gaan naar twee dagen per week. In 2020 ga ik me weer open stellen voor een andere werkomgeving en met nieuwe energie verder om een zelfstandig inkomen als ekohovenier te realiseren. Wanneer ik afscheid neem van de natuurvoeding ga ik nog eens terugblikken, maar voorlopig blijf ik zogezegd nog even  invulling geven aan het vak vakkenvuller. Met veerkracht!

portretwinkel

Een goed uiteinde en een gezond 2020! Hartelijke groeten Patrick.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s