Stapeltuin Spaarndammerbuurt klein kunstwerkje geworden

Vandaag heb ik weer een tuin metamorfose voltooid. De particuliere opdrachtgeefster had de stapeltuin gezien die ik vorig jaar heb gebouwd in Nieuw-West en wilde graag ook zoiets in haar achtertuin. Zogezegd zo gestapeld en met als resultaat een (flink opgehoogde) gestileerde stapeltuin met veel meer licht en ruimte, een compactere en meer gelaagde beplanting in vaste bedden, een komposthoek, vrije ruimte voor nieuwe bloemen kruiden bessenstruiken, een groenteteeltcirkel en plaats voor een appelboom (Ecolette). Ter illustratie hieronder de situatie voor en na:

IMG_8665

DSC00238

DSC00279

DSC00256

DSC00275

DSC00249

DSC00236

Deze zomer ga ik nog terug om de tuin te fotograferen als het groen de stapelstructuren heeft ingepakt en daarna volgt er een fotofilmpje op YouTube over De Groene Geus stapeltuinen.

Interesse? In het najaar heb ik weer tijd voor tuinklussen, het is nu hoogste tijd om weer in Klein Ekosofia aan de slag te gaan en met zand te spelen.

Kijk op mijn website groenegeus.nl voor een indruk van eerdere projecten.

Advertenties

3 gedachten over “Stapeltuin Spaarndammerbuurt klein kunstwerkje geworden

 1. Lieve Patrick, goed gedaan zo te zien op de foto. Ik ben benieuwd naar het effect van de plantjes. Wat gebruik je als beplanting? Wat zijn je favorieten?

  Werk maar weer heel prettig de komende zomer op je tuin.

  O, ik sprak de chauffeur van Natudis en die vertelde dat jij op de ligfiets bij hem langs geweest was om een bakkie koffie te drinken. Leuk, misschien was het al lang geleden, maar leuk om te horen.

  Groet, wilma

  Like

  • Hi Wil,

   in die tuin in de Spaarndammerbuurt heb ik de planten terug geplant die mevrouw al had staan en zij heeft het zelf verder aangevuld. Als ik een stapeltuin voor iemand aanleg bouw ik de paden en beddenstructuur en laat de beplanting aan de eigenaar over. In mijn eigen tuin gebruik ik in de gebouwde bedden en borders frambozen, bessen struiken en daaronder bosaardbeitjes en munt bijvoorbeeld. En ja die tour de Pays-Bas per ligfiets is nu al helemaal lang geleden, maar die herinnering en het bezoek aan bakkerij Verbeek blijven. Eigenlijk wel weer tijd om te gaan sparen voor een nieuwe ligfiets. Heb in het najaar weer een tuinopdracht staan… Lijkt me fijn weer op zo’n monster te scheuren. Groeten, Patrick.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s