Expeditie Strobouw groot succes!

De maandelijkse Expeditie Ekosofia sloot perfect aan op de presentatie die Michel Post -voorzitter van Strobouw Nederland had gegeven tijdens de Green Screen op vrijdag 14 januari in de Hub. Een groep van meer dan 30 mensen had afgelopen zaterdagmiddag de weg gevonden naar Amsterdam IJburg waar we een uitvoerige rondleiding van een paar uur hebben gekregen door twee door Strobouw Nederland gerealiseerde woningen.

Door de omvang van de groep hebben we in twee kleinere groepjes om en om de woningen van de bouwers -en gidsen- Dave Lambrechts (rechts) en René Dalmeijer (links) bezocht. Beiden kunnen honderduit vertellen over het bouwproces, de verschillende materialen, de isolatiewaarden, het denken in patronen, de kosten, de nieuwste ontwikkelingen en de mogelijkheden met stro als natuurlijk bouwmateriaal en meer, veel meer. Bekijk de website van Strobouw Nederland en Tuvalu Strobouw voor meer informatie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In februari en maart is de Expeditie alleen voor leden van Projectgroep Ekosofia Amsterdam. We gaan op locatie queeste in een straal van ongeveer 15 kilometer rondom de stad. De Green Screen op vrijdag 11 februari in de Hub Amsterdam is natuurlijk wel gewoon open voor publiek, het thema is Earthships. Je bent ook welkom op ons Open Huis op 20 maart ook weer in de Hub aan de Westerstraat in Amsterdam. Meer informatie volgt, je kan Ekosofia ook volgen via Twitter.

Advertenties

Een gedachte over “Expeditie Strobouw groot succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s